Trasig hund och ett trasigt hjärta

Senaste dagarna har gått i 180 och gett mig precis allt det jag behövde minst – en skadad hund, ännu mer ångest, en tom plånbok och flera turer till och från Ultuna Djursjukhus.

Det började i lördags när monstren skulle få mat. Lady och Accio busade som vanligt och var supersugna på lunch. Jag uppfattade att de blev lite väl hårda på varandra, tog bort Lady och tänkte egentligen inget mer på det. Accio skrek till då hon skulle ta ett steg och jag såg lite blod på hennes hals. När jag kollade var blodet kom ifrån hittade jag ett riktigt stort sår och jag fick panik. Har aldrig någonsin stött på ett sånt sår förut, varken på hund eller häst, och kunde inte förstå VAR det kom ifrån. Nog för att Lady och Accio varit ”på varandra” men de hade absolut inte varit arga eller slagits. Hur som helst lastade jag in Accio i bilen fort som tusan och åkte till UDS.

Efter flera timmar i väntrummet fick jag tillslut skriva in Accio på operationsavdelningen och lämna henne där. Senare på kvällen fick jag och Kalle åka och hämta Accio och veterinären hade då sytt ihop henne på två ställen och satt två dränage.

Min och Kalles teori var först att Accio måste ha fastnat någonstans i hundgården, då det var en så himla stor sårficka. Veterinären tyckte dock att såren såg så fint ut och trodde att skadan berodde på att Lady kan ha fastnat med en hörntand då de lekte, fått panik och slitit sig loss. Veterinären poängterade dock att det är lätt hänt, kan ske på en bråkdels sekund och att det skulle sett helt annorlunda ut om hundarna haft för avsikt att skada varandra.

På söndagsmorgonen insåg jag att det ena dränaget släppt under natten och som då hängde och dinglade ner till Accios armbåge. På förmiddagen fick vi därför åka till Ultuna igen för att sätta nytt dränage. Ännu en heldag gick till att sitta i väntrummet. Accios sövdes ännu en gång och fick ett nytt dränage satt, jag fick sedan åka hemåt igen med en halvvaken och påverkad husky. ♥

Resten av dagarna och nätterna har gått bra, Accio har haft en sårbody på sig för att hålla dränagen på plats och för att inte komma åt att klia eller slicka på dem. Hon har varit med mig på jobbet varje dag och fått leka kontorshund. Igår var vi in till Ultuna för att plocka bort dränagen vilket det gick jättebra. Accio är en riktig stjärna och är så lätt att handskas med, hon står tyst och stilla och ställer upp på allt. ♥

Vi ska tillbaka till UDS 7 maj för att plocka bort stygnen så nu håller jag tummarna för att såret fortsätter läka fint och att Accio fortsätter vara pigg och glad. Jag är så tacksam över att hon trots allt mår väldigt bra, är glad och att det inte blev värre än vad det blev.

Jag har dock så himla dåligt samvete och känner mig som världens sämsta människa och hundmamma. Jag förstår inte riktigt hur det kunde gå så snabbt och hur Accio kunde få så stort sår utan att någon av dem var arg eller visade några tecken på att det var någonting annat än lek. Jag hoppas verkligen att det här var en engångsgrej och att Lady och Accio huxflux inte börjar ogilla varandra. Skulle någonting hända med flockdynamiken skulle jag gå sönder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s