Måndagsträning & styrelsemöte

Då var det måndag igen, veckorna flyger förbi och jag hinner knappt med.

Idag fick Lufsen och Bamse hänga med in till stan för lite lydnads- och nose workträning innan kvällens styrelsemöte.

Jag har börjat träna in andra ingångar med Bamse, han har hittills kört en charmig variant där han backar in sista biten och även om det är supergulligt och går ganska snabbt så ska det bytas ut. Domaren i Fagersta drog av på ett moment med kommentaren ”backade in” och även om ingen har anmärkt på det förut så vet jag att det inte är en hållbar ingång högre upp i klasserna. Vi tränade runda kon och läggande under gång också. Bamse hade bra energi idag och då är det så roligt att träna. ✨

För Lufsens del blev det mest behållarsök med eukalyptus. Vi körde med vanliga plastburkar och påsklämmor. Lufsen jobbade på riktigt fint och metodiskt, han orkar dock bara 3-4 sök innan han tappar fokus. Därför är det perfekt att ha med två hundar så man kan köra ett eller två sök för att sedan byta hund o låta nosen vila en stund.

Kvällen avslutades med styrelsemöte, det var första gången efter årsmötet och med nya styrelsen. Det var en väldigt trevlig kväll och jag tror att det kommer bli ett jätteroligt hundungdomsår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s